top of page

האם קורס מאלפי הכלבים שלנו יכול להתאים למי שרוצה להמשיך אחר כך להתמחות בכלבנות טיפולית?
זוהי שאלה שחוזרת על עצמה אלינו. היום יש התעניינות הולכת וגוברת בתחום שנקרא "כלבנות טיפולית". לא חסרים בתי ספר לאילוף כלבים שמעבירים קורסי מאלפים בסיסיים וקורסי המשך בהתמחות טיפולית. אצלינו תמצאו מסלול לימודים דו - שנתי הכולל שנה ראשונה את קורס הכשרת המאלפים ושנה שנייה התמחות בכלבנות טיפולית. 
אז למה ללמוד דווקא אצלינו?
אחד הדברים הייחודיים בקורס שלנו הוא שהוא מועבר כולו בגישה שנקראת בשפה המקצועית Force Free ובשפה העממית "גישה חיובית", כלומר אנו לא משתמשים לא בענישה פיסית או מילולית (אין אצלינו "תיקונים"), לא בכח, לא בהפחדה או אילוץ כלשהו בכדי לגרום לכלבים לשתף איתנו פעולה. ברגע שאנו לא משתמשים בדברים האלו זה מכריח אותנו להיות מאמנים ואנשי מקצוע טובים יותר. לגלות יצירתיות, לחשוב מחוץ לקופסא, לדעת כיצד לבנות תוכנית אימונים וסולם מאמצים נכון, לגלות רגישות ותשומת לב לפרטים הקטנים.

בנוסף, קשה לנו להבין איך עבודה שהיא לא Force Free יכולה להשתלב בעבודה טיפולית, משתי בחינות עיקריות (אבל לא רק):

1. אם עובדים עם מישהו (לא משנה מה גילו), האם נרצה ללמד אותו שאם הכלב לא מקשיב לנו כל מה שצריך זה להפעיל מעט כח או לגרום לו לכאב/חוסר נוחות כדי שהוא יקשיב לנו? האם נרצה שזה מה שאותו אדם ישליך על אינטראקציות בין אנשים? לא עדיף במקום זה ללמד אותו איך לגרום לאחרים (כולל כלבים) לרצות לשתף איתו פעולה בשמחה ובכיף ולא בגלל המנעות ממשהו לא נעים? בעיננו זה נכון במיוחד בעבודה עם ילדים, עם נוער בסיכון ועם עבריינים, אבל גם עם אנשים על הרצף האוטיסטי, עם פגועי נפש ובעצם עם כל אוכלוסייה שהיא, בכל הגילאים.

2. אפשר להשתמש במצבים בהם הכלב לא מקשיב דווקא ככלי טיפולי. לדבר על זה, לנסות להבין מה הכלב מרגיש ולמה הוא לא רוצה להקשיב, ואז לשקף את זה לאדם איתו עובדים, לראות אם הוא חווה מצבים דומים, ובעזרת זה שעוזרים לכלב להתגבר על הקושי שלו, אפשר גם ללמד את אותו אדם דרכים להתמודדות עם מצבים שקשים לו.

לסיכום,
אם אתם רוצים לעסוק בכלבנות טיפולית עליכם קודם לעבור קורס הכשרת מאלפי כלבים. אנו מזמינות אותכם לקבל פרטים נוספים על קורס המאלפים שלנו שמהווה בסיס מצויין לכל מי ששואף להתמחות ולהתמקצע בשנת הלימודים השנייה של כלבנות טיפולית.
נשתמע!

bottom of page